opel insignia

Hoewel collega Julien al zeer te spreken was over de 1.5 turbo die Opel dezer dagen in zijn Insignia lepelt, breidt de constructeur zijn benzine-aanbod verder uit met een 200 pk sterke 1,6 liter-turbomotor.

Daarmee heeft Opel een vervanger beet voor de (onder impuls van de WLTP-normen) gesneuvelde 2 liter-benzine met 260 pk uit de Insignia GSi, al blijft deze 200 pk sterke zestienhonderd uitsluitend voorbehouden aan het ‘normale’ Insignia-, Sports Tourer en Country Tourer-gamma. De nieuwe motorisatie is zowel met manuele zesbak als met de achttrapsautomaat leverbaar, die laatste keuze levert je bovendien standaard een adaptieve FlexRide-ophanging op. Om de uitstoot te beperken, is de 1,6-liter benzinemotor met directe inspuiting uitgerust met een gesloten benzineroetfilter. Daardoor voldoet de Insignia aan de Euro 6d-TEMP emissienormen.

De komst van de 1,6 liter-turbobenzine valt bovendien samen met de introductie van een nieuwe generatie infotainmentsystemen met touchscreen (Multimedia en Multimedia Navi Pro), waarvan de laatste ook recht geeft op een head-up display.

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!