Naast de Mini, Audi Ur-Quattro en Lancia 037 moet de Porsche 911 een van de beroemdste rallywagens uit de geschiedenis zijn. Tot de jaren ’70 verschenen er geregeld gemodificeerde Porsches aan de start van het wereldkampioenschap rally. Later zou het Duitse merk zich enkel op het circuit richten.

Al zou daar in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Porsche Motorsport is de laatste maanden immers bezig geweest met de ontwikkeling van een Porsche Cayman GT4 Clubsport Rally Concept, gebaseerd op de meest sportieve Cayman die we kennen, de GT4 Clubsport.

Porsche Cayman GT4 ClubsportTechnische details geeft Porsche voorlopig nog niet vrij, uiterlijk herkennen we vooral extra lichtunits en een verstevigde bodemplaat. Ook de deuren zijn verstevigd met een schuim dat in wagens van het Wereld Rallykampioenschap (WRC) gebruikt wordt. Daarnaast verwachten we de 3.8 liter zescilinder van de Cayman GT4 Clubsport in deze rallywagen, al dan niet met een vermogensupgrade (nu levert die motor 385pk). Naar het aloude recept zal de flat six gekoppeld worden aan Porsches PDK versnellingsbak met dubbele koppeling.

Of Porsche het model daadwerkelijk in productie zal brengen, hangt onder meer af van de eerste test die het merk zal doen tijdens de Rally van Duitsland. Romain Dumas, die in juni nog records brak op Pikes Peak, zal dan achter het stuur kruipen. Als die test succesvol blijkt, zou Zuffenhausen op middellange termijn het model in productie willen brengen voor klanten met rally-ambities.