Dit weten we al over de BMW X3 M & X4 M

1259

Later dit jaar, vermoedelijk op het Salon van Los Angeles in november, trekt BMW het doek van de M-versies van zowel de X3 als de X4. In afwachting mochten de productierijpe prototypes al met de spierballen rollen op heilige Duitse bodem: de Nürburgring.

Afgelopen weekend, tijdens de DTM-manche op de Nürburgring, stuurde BMW Motorsport een paar goed gecamoufleerde prototypes van de BMW X3 M en X4 M de wei in voor een eerste testgalop. Die oefensessie leverde ons niet alleen een aantal plaatjes op, maar ook een paar interessante weetjes over de toekomstige sport-SUV’s. Zo bevestigden de Duitsers de komst van een gloednieuwe 3 liter zes-in-lijn turbobenzine, die door de ingenieurs bejubeld wordt om zijn gezonde toerenhonger. Ook voor de xDrive-vierwielaandrijving met M-achterdifferentieel strooien de Duitsers kwistig met complimenten, de op prestaties gerichte afstelling zou namelijk duidelijke gelijkenissen vertonen met die van de M5.

475 pk?

Hoewel München voorlopig nog geen uitspraken doet over het prestatiepotentieel van beide nieuwkomers, kunnen we wel al rustig stellen dat de M-versies een heel eind boven de 354 pk’s van de M40i – de huidige topper binnen het gamma – zullen uitkomen. Sommige bronnen menen al te weten dat de standaardvariant liefst 450 pk zal zijn, met een nog eens 25 pk straffere Competition-versie als rechtstreekse rivaal voor de Mercedes-AMG GLC 63 en de Quadrifoglio-variant van de Alfa Romeo Stelvio. Voorlopig blijft het echter bij giswerk, binnenkort weten we allicht veel meer…