Nu het applaus voor de kersverse EQC stilaan is verstomd, bereidt Mercedes-Benz al een nieuw orgelpunt voor in de vorm van een nieuwe GLE. Begin volgende maand al staat de BMW X5-concurrent op het Salon van Parijs, tot dan mogen we al wat zitten staren naar deze pas voorgestelde designschetsen.

Heel lang hoef je overigens niet te staren om te kunnen concluderen dat de toekomstige GLE vooral wat ronder en modieuzer zal worden dan zijn wat bonkige voorganger. Denk de overmaatse velgen weg, haal je het front van de nieuwe X-Klasse even voor de geest, en je krijgt al een veel duidelijker beeld van hoe de toekomstige GLE er binnenkort zal uitzien. Achteraan blijft de schuin aflopende C-stijl, één van de meest in het oog springende designkenmerken van de huidige GLE, nog steeds van de partij.

Over de mechanische kant van de zaak wil Mercedes-Benz nog niets kwijt, al lijdt het weinig twijfel dat de huidige basis – die al teruggaat tot de ML uit 2011 – zowat integraal op de schop zal gaan. In ruil krijgen we allicht een sterk opgewaardeerd interieur met de inmiddels typerende breedbeeldschermen en MBUX-infotainment, bovenop een nieuw palet zes-in-lijn motoren met (milde) hybride-ondersteuning.