Live in Parijs: Audi SQ2

381

Naast de e-tron, die eerder op de dag al de revue passeerde, stelt Audi op het Salon van Parijs ook een sportieve variant van de Q2 voor, als rechtstreekse concurrent voor de BMW X2 M35i.

De compacte SUV krijgt daarvoor de gekende 2.0 TFSI-turbobenzine onder de kap, 300 pk sterk en standaard gekoppeld aan de gerobotiseerde S Tronic-transmissie met dubbele koppeling. Voor de kenners: krek dezelfde basis die je ook onder de S3 terugvindt. Met behulp van de Quattro-vierwielaandrijving zou dat moeten volstaan voor een spurtje van 0 tot 100 in 4,8 seconden, welgeteld één tiende sneller dan zijn gedoodverfde speelkameraad uit München. De (elektronisch begrensde) topsnelheid bedraagt – voor wat het waard is – in beide gevallen 250 km/u.

Om de SQ2 te onderscheiden van zijn bravere soortgenoten (en hem visueel te doen aansluiten bij de SQ5 en SQ7) schurkt de S-versie zo’n 20 millimeter tegen het asfalt, wordt het koetswerk aangefrakt met zwarte accenten voor spiegels, bumpers en luchtinlaten, en zijn de 18-duimers (19 inch-velgen staan op de optielijst) opgevuld met remschijven met een diameter van 340 (voor) en 310 mm (achter). Tot slot belooft Audi ook een ‘meeslepende’ rijervaring, met dank aan een herziene, progressieve stuurinrichting. We zijn benieuwd.