Nog voor het einde van het jaar krijgen we van Skoda een nieuw compact model te zien, als opvolger van de weinig succesvolle Rapid Spaceback. Met deze eerste teaserfoto belooft Skoda ons alvast een bravere Vision RS op MQB-basis, die zal uitpakken met ‘state-of-the-art’-rijhulpsystemen.

Hoewel de geesten een aantal jaren hebben moeten rijpen, is het nu wel zonneklaar dat moederhuis Volkswagen met de overname Skoda destijds een gouden zaak heeft gedaan. De Tsjechen zijn zelfs een te duchten concurrent geworden voor Volkswagen zelf, een luxeprobleem waar de marketeers in Wolfsburg zich dezer dagen het hoofd mogen over breken. De ingenieurs laten het duidelijk niet aan hun hart komen, nu Skoda binnenkort zijn eigen compacte model op MQB A0-basis mag verwelkomen.

Qua afmetingen zou de Tsjech dus eerder Polo dan Golf moeten zijn, al beloven de Tsjechen ons wel riante binnenafmetingen en state-of-the-art rijhulpsystemen. Tegen het einde van het jaar zouden we het hele verhaal moeten kennen, wij zijn alvast benieuwd of de 1.5 TSI met hybride ondersteuning uit de Vision RS opnieuw van de partij zal zijn…