… al zou je het op het eerste zicht wel denken, hè?

Dit is eigenlijk een Mitsuoka, meer bepaald de Rock-Star. Mitsuoka is een Japanse koetswerkbouwer die wagens ombouwt tot ze op een klassieke oldtimer lijken, zoals je hieronder kan zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tmdniubi (@tmdniubi) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mitsuoka Azabu (@mitsuoka.motor.azabu) op

Op het eerste zicht mag je dus wel denken dat dit een echte Corvette C2 Stingray is, maar de voorruit en de deuren zijn 100% overgenomen van de Mazda MX-5. Net als de velgen en zijspiegels trouwens.En ook onderhuids is dit gewoon een MX-5 (nu ja, gewoon, als we eerlijk zijn stuurt zoiets best wel prettiger dan een klassieke Corvette. En dan spreken we nog niet over comfort en verbruik.). Geen V8 met 300 pk dus, maar een 1.5 viercilindertje met 130 paarden.

De Rock-Star is beschikbaar in zes Amerikaans klinkende kleuren: Los Angeles Blue, Chicago Red, New York Black, Cisco Orange, Washington White en Arizona Yellow. Wil je er graag eentje in je garage? Dan ben je minstens 36.000 euro kwijt, flink wat meer dan voor een Mazda MX-5 dus. En dan is er nog het euvel van het dealernet. De dichtstbijzijnde Mitsuoka-concessie ligt immers in Monaco. Dat maakt het meteen een pak moeilijker om “even langs de garage te gaan voor een klein onderhoud” …