McLaren doet er nog eentje bij! Al mikken de Britten, na de P1 en de Senna, nu op een ander soort bestuurder.

De P1 en de Senna zijn immers hypercars voor de pistefanaten, de Speedtail wordt er een voor Grand Tourers, naar analogie met de Chiron. Maar McLaren trekt, door de kracht van zijn verleden, wel een heel specifieke kaart.

Hij lijkt wat op de Jaguar XJ220, vind je niet?

Net zoals de F1, de eerste GT van het merk, krijgt de Speedtail drie plaatsen, waarbij die van de bestuurder in het middel is geplaatst. De cockpit benadrukt de langgerekte lijnen van de carrosserie, de een wat minder harmonisch dan de ander. Ook opvallend is dat, net als bij de Senna, een heleboel bedieningselementen naar het dak verhuizen.

Reoluut futuristisch, dit interieur. Merk vooral de laterale schermen op, die de beelden van de spiegelcamera’s weergeven.

Op dit moment weten we nog maar weinig over de technische details van deze sublieme wagen. Zijn motor zal er ongetwijfeld een van de hybride soort zijn, met een V8 van vier liter en elektrohulp. Zijn topsnelheid zal dan weer boven de 386,4 km/u liggen, meer dan de P1 dus! Om die claim te rechtvaardigen, krijgt de Speedtail 1.000 paarden onder de motorkap. Daarnaast is de wagen ook capabel om enkel op de elektromotor te rijden. Maar begin niet te snel te dromen. Want zelfs als je het prijskaartje van 1,8 miljoen kan betalen, ben je hopeloos te laat om één van de 106 exemplaren te bemachtigen. Misschien in 2020, wanneer de eersten van de in 2019 geleverde modellen door speculanten op de tweedehandsmarkt worden aangeboden …