In 2019 is het 60 jaar geleden dat Aston Martin de 24 Uren van Le Mans domineerde met een eerste en tweede plaats in de uitslag. Een prestatie met een Belgisch randje trouwens, onze landgenoot Paul Frère was een van de piloten van de DBR1 die op het tweede podiumtrapje eindigde.

De Britse constructeur vindt alvast dat die prestatie een feestje waard is en trakteert zichzelf (en 24 gelukkige klanten, een voor elk uur dat de race duurde) op een DBS Superleggera in DBR1-trim. In het witte embleempje dat je hier aan de zijkant van de wagen kan zien, staat het nummer van de wagen gemarkeerd. Verder krijgt de DBS 59 nog het nummer 59 en een lauwerkrans in goudenkleurige stiksels op de kopsteunen, een verwijzing naar de overwinning in Le Mans, en enkele subtiele verwijzingen naar de mythische wagen doorheen het interieur en op de achterspoiler.

Fifties-sfeer

Elke DBS 59 komt in dezelfde groene kleur, krijgt wat extra carbon in vergelijking met de Superleggera, maar kan voorts rekenen op dezelfde aandrijving: een V12 met 725 pk. Wie zich helemaal in de sfeer uit de Fifties wil onderdompelen, kan trouwens bij Aston Martin terecht voor overalls, handschoenen en helmen die replica’s zijn van het materiaal dat de mecaniciens en piloten in ’59 gebruikten.