Bij Jaguar zijn ze er achter gekomen dat ze al zeventig jaar sportwagens maken. In 1948 schroefde de Britse constructeur immers zijn eerste XK 120 in elkaar. Om dat te vieren, stopt Jaguar zijn F-Type R-Dynamic in een verjaardagsjasje, eentje dat de link legt met de racestamboom van het merk: de Chequered Flag.

Hoewel de Jag de naam “chequered flag” krijgt opgespeld, is er verrassend weinig dambordpatroon in en op de wagen te vinden. Een klein racevlaggetje op de kopsteunen, de kofferklep en de grille is zowat alles wat we op de foto’s kunnen bespeuren. Daarnaast beschikt hij over het Exterior Black Design Pack, dat onder andere door SVO ontworpen dorpels en 20-inch ‘Gloss Black’ wielen bevat. En ook binnenin bespeuren we een nieuwigheid: voor het eerst is het Touch Pro infotainmentsysteem voorzien van Apple CarPlay en Android Auto.

Mechanisch onveranderd

Mechanisch is deze F-Type ongewijzigd. Dat wil zeggen dat je nog altijd recht hebt op ofwel de 300 pk sterke viercilinder of de supercharged V6 met 340 of 380 pk. Bij die laatste is ook vierwielaandrijving mogelijk. Tot slot geven we nog even mee dat het Chequered Flag pakket beschikbaar is op zowel de Coupé als de Convertible versie van het model.