Je kent ongetwijfeld nog de Toyota Yaris GRMN waar we afgelopen zomer een test over publiceerden. Het heetgeblakerde succesnummer was in Europa op 72 uur uitverkocht. Reden genoeg voor Toyota om datzelfde trucje eens in Zuid-Amerika te proberen, zij het in licht aangepaste vorm …

Waar onze wegen perfect lijken voor een Hot Hatch, hebben ze het aan de overkant van de plas immers meer voor pick-up trucks. Op de Sao Paulo Motor Show stelden de Japanners dan ook de Hilux GR Sport voor, de eerste in en voor Zuid-Amerika ontwikkelde uiting van Gazoo Racing, Toyota’s sportdivisie.

Net als bij de Yaris beperkt ook deze Gazoo de transformatie niet tot wat visuele opsmuk. Naast de nieuwe grille, stickers en grotere wielkasten kreeg bijvoorbeeld ook het onderstel een grondige update, terwijl het stuur nu veel directer zou zijn. De 2.8 liter diesel tot slot produceert nu 177 pk en 449 Nm koppel. Vanzelfsprekend is de Hilux voorzien van vierwielaandrijving en krijgt hij een zestraps automaat.

Exclusiever dan 2000GT

Daarenboven gaat deze Hilux nog een stuk zeldzamer zijn dan de Yaris GRMN. Waar Toyota 700 stuks van de heetgeblakerde hatch in elkaar schroefde, blijft het bij de pick-up beperkt tot 420 exemplaren, wat hem exclusiever maakt dan de 2000 GT. Hoe dan ook, bij Toyota lijken ze klaar om het Gazoo-label echt te gaan uitspelen. Krijgen we binnenkort een Prius GR?