Audi stelt elektrische Q2 e-tron voor

927

Ingolstadt komt dan tóch met een betaalbaar alternatief voor de ruim 80.000 euro kostende e-tron aanzetten. Al is er wel één belangrijke voorwaarde…

Volgend jaar zal Audi een compacte, elektrische SUV lanceren op basis van de huidige Q2 L, een verlengde versie van ‘onze’ Q2 die enkel en alleen op de Chinese markt wordt aangeboden. Helaas zal dat ook het geval zijn voor de Q2 e-tron, vermits de wagen er samen met een lokale partner (First Automotive Works, nvdr) werd ontwikkeld. Waardoor de Hyundai Kona EV het Europese rijk nog even voor zich alleen heeft.

Audi, dat in 1988 als allereerste premiummerk voet op Chinese bodem zette met de Audi 100, onderstreepte tijdens de presentatie nog maar eens het belang van de Chinese markt (de grootste EV-markt ter wereld) om zijn elektrische doelstellingen te realiseren. Daarin is ook een cruciale rol weggelegd voor de ‘Belgische’ e-tron, al zal de grote SUV er vanaf 2020 wel ter plaatse geproduceerd worden. Nu nog een Audi Q2 e-tron die de omgekeerde beweging maakt.