BMW komt volgende lente het mooie weer maken met deze 8 Reeks Cabrio, een (ietwat laattijdig) antwoord op de S-Klasse Cabrio van Mercedes-Benz. Om zijn commerciële achterstand dicht te rijden, kan de Beemer alvast rekenen op een aanzienlijke budgettaire voorsprong.

Vooraleer we beginnen te nuanceren, eerst de naakte cijfers: de prijzen van de BMW 8 Reeks beginnen bij 110.150 euro, zo maakte de Belgische BMW-invoerder zopas bekend. Halen we ook de prijslijsten van Mercedes-Benz er even bij, dan zien we dat de S-Klasse Cabrio je minimum… 151.855 euro achteruitzet, een verschil waarmee je – mits de juiste onderhandelingstechnieken – nog een bescheiden 3 Reeks kan bijbestellen. Tenzij je het geld écht maar van de bomen te trekken hebt, draait de strijd tussen de BMW en de Mercedes-Benz dus uit op een absolute no-brainer, al zijn er ook zaken die wel degelijk in het voordeel van de dakloze S-Klasse pleiten.

Het prijsvoordeel van de BMW valt namelijk (groten-)deels te verklaren door de gekozen basismotorisatie: daar waar de goedkoopste BMW 8 Reeks het met een ‘bescheiden’ 3 liter zes-in-lijn dieselmotor van 320 pk moet zien te rooien, komt de Mercedes-Benz van meet af aan als S560-benzine met een 469 pk sterke 4 liter-V8 op de markt. Anderzijds blijft ook de 138.159 euro kostende BMW M850i xDrive, met de 4,4 liter-V8 van 530 pk aan boord, nog ruimschoots onder de instapprijs van de Mercedes-Benz. Dieselrijders weten dus waar naartoe, voor alle andere merkneutrale) cabriorijders blijft het zaak om de ellenlange optielijsten eerst goed te bestuderen alvorens een beslissing te nemen…