BMW komt volgende lente het mooie weer maken met deze 8 Reeks Cabrio, een (ietwat laattijdig) antwoord op de S-Klasse Cabrio van Mercedes-Benz. Om zijn commerciële achterstand dicht te rijden, kan de Beemer alvast rekenen op een aanzienlijke budgettaire voorsprong.

Vooraleer we beginnen te nuanceren, eerst de naakte cijfers: de prijzen van de BMW 8 Reeks beginnen bij 110.150 euro, zo maakte de Belgische BMW-invoerder zopas bekend. Halen we ook de prijslijsten van Mercedes-Benz er even bij, dan zien we dat de S-Klasse Cabrio je minimum… 151.855 euro achteruitzet, een verschil waarmee je – mits de juiste onderhandelingstechnieken – nog een bescheiden 3 Reeks kan bijbestellen. Tenzij je het geld écht maar van de bomen te trekken hebt, draait de strijd tussen de BMW en de Mercedes-Benz dus uit op een absolute no-brainer, al zijn er ook zaken die wel degelijk in het voordeel van de dakloze S-Klasse pleiten.

Het prijsvoordeel van de BMW valt namelijk (groten-)deels te verklaren door de gekozen basismotorisatie: daar waar de goedkoopste BMW 8 Reeks het met een ‘bescheiden’ 3 liter zes-in-lijn dieselmotor van 320 pk moet zien te rooien, komt de Mercedes-Benz van meet af aan als S560-benzine met een 469 pk sterke 4 liter-V8 op de markt. Anderzijds blijft ook de 138.159 euro kostende BMW M850i xDrive, met de 4,4 liter-V8 van 530 pk aan boord, nog ruimschoots onder de instapprijs van de Mercedes-Benz. Dieselrijders weten dus waar naartoe, voor alle andere merkneutrale) cabriorijders blijft het zaak om de ellenlange optielijsten eerst goed te bestuderen alvorens een beslissing te nemen…

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!