Onze landgenoot Luc Donckerwolke, huidig designbaas bij Hyundai, heeft op het Salon van Los Angeles laten verstaan dat Hyundai op relatief korte termijn zijn intrede wil maken in het Amerikaanse pick-up segment. Gezien het wereldwijde succes van midsize pick-ups valt ook een oversteek richting Europa allerminst uit te sluiten…

Het moet inmiddels bijna vier jaar geleden zijn, de dag waarop Hyundai deze Santa Cruz-concept car voor het eerst toonde op het Salon van Detroit. Ondanks een warm onthaal bleef het lange tijd stil rond een eventueel productievervolg, toch is het ook Hyundai niet ontgaan dat het pick-upsegment wereldwijd in de lift zit. In een gesprek met onze collega’s van Autocar heeft designchef Luc Donckerwolke zopas bevestigd dat het designproces al volledig achter de rug is, maar ook dat de technische ontwikkeling al in een vergevorderd stadium zou verkeren.

Hoe vloeiend het lijnenspel van deze Santa Cruz-concept car ook is, de toekomstige vrijetijdspick-up krijgt allicht een veel klassiekere (dubbele) cabine aangemeten.

Ook als Kia

Hoewel onze landgenoot nog geen concrete timing naar voren wil schuiven, heeft het er alle schijn van dat de op pick-ups verlekkerde Amerikanen binnen 12 à 18 maanden een Koreaans alternatief zullen krijgen voor hun zogeheten ute’s, ‘compacte’ vrijetijdspick-ups genre Ford Ranger en Chevrolet Colorado. Om het project maximaal te laten renderen, werd overigens ook al beslist dat er een technisch gelijkaardige Kia-variant komt.