Sinds de komst van de 918 Spyder, zo’n 5 jaar geleden inmiddels, is de geruchtenmolen rond een Duitse Ferrari 488-rivaal met midscheeps ingeplante achtcilinder quasi permanent blijven draaien. De voorbije jaren heeft het project met codenaam 988 weliswaar in de koelkast doorgebracht, toch hebben we onze hoop op een nieuwe supercar nooit laten varen. En wij niet alleen, zo blijkt.

Heeft Porsche de buitenwacht simpelweg een rad voor de ogen willen draaien met de geruchten rond een toekomstige 988, of was/is er toch meer aan de hand? Tot op vandaag moeten we het antwoord schuldig blijven. Feit is dat de Duitse sportwagenbouwer de handen meer dan vol had met de vernieuwing van zijn historische steunpilaar, terwijl ook de gevolgen van Dieselgate (waarbij zowat alles plots moest wijken voor de ontwikkeling van de Taycan) het prioriteitenlijstje in Zuffenhausen grondig door elkaar hebben geschud. Gezien de context valt de (te) lange radiostilte dus zeker te verklaren, maar… komt er überhaupt nog een vervolg?

Uitstel, geen afstel

Nu de ontwikkeling van zowel de Taycan als de 911 volledig achter de rug is (met uitzondering van de verwachte Turbo- en RS-derivaten), zou het best kunnen dat de 988 stilaan opnieuw op het voorplan treedt. Bovendien is de nieuwe 911 het eerste model dat gebruik maakt van de nieuwe MMB-architectuur, een afkorting voor… ‘Modularen Mittelmotor Baukasten’. Zie je al waar we naartoe willen?

Om de ingenieurs een extra zetje in de goeie richting te geven, hebben ook de creatieve geesten van Invisive Design het project alvast opnieuw opgerakeld aan de hand van deze designschetsen.

Hoewel het design van hun 988 Vision vooral schatplichtig is aan de Carrera GT en de 918 Spyder, zijn het vooral de moderne Taycan-invloeden die je op het tweede mogelijke spoor moeten zetten: een elektrische tweedeursversie op het nieuwe J1-platform van de Taycan… en de Audi e-tron GT Concept. Tiens, heeft Audi onlangs niet laten verstaan dat het op termijn graag een elektrische supercar aan zijn portefeuille wil toevoegen?