Dit jaar is het exact 50 jaar geleden dat Bruce McLaren in ons eigenste Spa zijn allereerste Grand Prix won en daarmee de basis legde van het tweede meest succesvolle F1-team aller tijden (hoewel er – laten we eerlijk zijn – de afgelopen jaren vooral successen worden geboekt naast het circuit met het prachtige gamma straatlegale McLarens dat de heren uit Woking in elkaar schroefden).

Om die heugelijke gebeurtenis op Belgische bodem te vieren, bestelde de Belgische McLareninvoerder drie speciale versies van de 720S bij McLaren Special Operations, de jongens die je ongetwijfeld nog zal kennen van de MSO X of de Velocity.

McLaren 720S Spa Collection“Verjaardagsoranje”

Net als de allereerste McLarens is ook deze 720S oranje, MSO Bespoke Anniversary Orange zelfs, dat scherp afsteekt tegen de pikzwarte velgen en dito dak. Daarnaast vind je oranje accenten op onder meer de sleutel en in de stiksels. Tot slot krijg je op de hoofdsteun en aan de achterste wielkasten een afdruk van het toen nog 14 km lange circuit van Spa-Franchorchamps (in de jaren ’70 werd een nieuw deel van het circuit gebouwd tussen Les Combes en Stavelot, waardoor het werd ingekort naar 7 km).

McLaren 720S Spa CollectionEen ideaal laat kerstcadeau, lijkt ons. Al zal je wel snel moeten zijn. Van de drie gebouwde exemplaren, zijn er immers al twee verkocht …