Nieuwe BMW 7 Reeks komt al eens piepen

708

Op de officiële presentatie is het nog wachten tot het Salon van Genève, maar zijn officieuze debuut op de sociale media heeft de faceliftversie van het Beierse vlaggenschip alvast niet gemist.

Een grote mond, meer heb je niet nodig om het te maken in de virtuele wereld. Bij BMW lijken ze die boodschap helemaal begrepen te hebben, getuige deze op Instagram opgedoken 7 Reeks met schermvullende nieren. Net als bij de recente X7 laten de Duitsers subtiliteit ver achterwege, en verkiezen ze een met chroom omrande, dubbele grille waar je zomaar een overstekend hert mee kan fileren. Het radiatorrooster krijgt het gezelschap van licht bijgeslepen koplampen, waarvan de afgeplatte vorm voor een extra dot sportiviteit moet zorgen.

Voorlopig moet de buitenwacht het met deze ene belabberde foto stellen, al zou BMW – dat de 7 Reeks al aan het showen is aan potentiële kopers – ook achteraan voor nieuwe lichtblokken opteren die sterk gelijken op die van de nieuwe 3 Reeks. Ertussenin zou voortaan een doorlopende led-strip passen, net als bij de concullega’s uit Zuffenhausen en Ingolstadt.

Over de technische kenmerken van de bijgespijkerde Siebener is voorlopig weinig bekend. Het ligt voor de hand dat er heel wat onderhuidse technologie zal komen overwaaien uit de pas geïntroduceerde 8 Reeks – we denken daarbij aan de nieuwe iDrive-module en de digitale cockpit – terwijl ook het bestaande motorenpalet aan een obligate WLTP-upgrade zal worden onderworpen. In een tweede fase volgt allicht opnieuw een plug-in hybride versie met iPerformance-badge.