Zo raak je vlot én goedkoop op het Autosalon

545

Rond de jaarwisseling wordt bij zowat elke Belgische autoliefhebber de gekende diagnose vastgesteld: salonkoorts. Daar bestaat doorgaans slechts één efficiënte remedie voor: als de wiedewaai naar het Salon van Brussel (19-27/01) trekken, waarbij het merendeel van de patiënten elkaar al staat te verdringen aan de ingang op de allereerste salondag. Toch denk je beter twee keer na voor je richting onze hoofdstad trekt, want het kan ook vlotter én goedkoper. Sterker nog: dankzij ons… kan het zelfs helemaal gratis.

1. Koop je ticket online

Net als iedereen koop je tegenwoordig zowat alles op het wereldwijde web – wie is er nu zo gek om eerst een veel te dure parking binnen te rijden om nadien te voet (!) winkelstraten af te dweilen?, je zou dan ook nog gekker moeten zijn om je salonticket nog aan een fysieke kassa te gaan ophalen. Ter plaatse betaal je dit jaar 15 euro voor een kaartje, maar tot en met 15 januari ben je online al voor 13,50 euro gesteld.

Wil je ook het Dream Cars Salon in Paleis 1 bezoeken (en dus ook de bloedhete Mystery car op onze AutoBuzz-stand ontdekken), dan betaal je een supplement van 3 euro (5 euro aan de kassa). Wie slim is, stelt zijn bezoek beter uit tot de traditioneel rustigere salondagen (dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 januari), want dan is de toegang tot het Salon Dream Cars helemaal gratis (indien je je ‘Bonus Pack’-ticket online bestelt).

2. Kom met het openbaar vervoer

Een heikel punt voor een notoire autoliefhebber als jij, dat willen we best geloven. Toch kan het zowel op financieel als comfortvlak de moeite lonen om eens met het openbaar vervoer richting de Heizelpaleizen te trekken, de files op de Ring van Brussel (en op Parking C zelf) staan nu eenmaal niet bepaald gekend om hun opbeurende en kortstondige karakter. Bovendien voorzien onze vrienden van de NMBS een speciale B-Dagtrip, die zowel je vervoers- (voor trein, bus en metro) als ingangsbewijs bevat. Dat je tegelijkertijd 10 euro parkeergeld uitspaart, is daarbij mooi meegenomen.

3. Maak nieuwe vrienden (en laat ze meteen trakteren) dankzij Coyote

Om je salonbezoek wat goedkoper en (hopelijk) ook aangenamer te maken, organiseert exposant Coyote voor het tweede jaar op rij zijn carpoolplatform “Samen maken we de Ring vrij!”. Het platform brengt bezoekers met vrije zitplaatsen in hun auto in contact met personen die hun voertuig liever thuis laten, zodat ze niet alleen hun autovoorkeuren, maar ook de brandstof- en parkeerkosten kunnen delen. Inschrijven kan vanaf 15 januari via deze link. Een gelijkaardig initiatief vind je overigens op de website van Carpool.be.

4. Plan je bezoek

Tenzij een marathon dit jaar op je lijstje met goede voornemens figureert, willen we je toch aanraden om je parcours doorheen het ruim 100.000 vierkante meter grote salon vooraf even uit te stippelen. Vooraleer je als een bezetene naar binnen stormt, loont het misschien toch de moeite om het officiële salonplan (dat gratis wordt uitgedeeld en dat je ook hier kan consulteren) even ter hand te nemen, zodat je alvast een aantal shortcuts kan zoeken om tot bij je favoriete merken te raken…

5. Win tickets dankzij AutoBuzz

Tot slot geven we nog mee dat er ook tal van manieren zijn om gratis naar het Salon van Brussel te trekken. Probeer gerust je charmes eens boven te halen bij je lokale concessiehouder, al geven ook de constructeurs zelf dezer dagen heel wat gratis tickets weg via hun respectievelijke websites en Facebook-pagina’s. Ook op AutoBuzz.be mag je je de komende weken aan een groot salonoffensief verwachten, dat betekent dat ook wij binnenkort een doos met gratis duotickets mogen opentrekken. Het is maar dat je het weet…