Legend Boucles de Bastogne (1 – 3/02) belooft winterse sneeuw- en rallypret

1113

Hoe aanlokkelijk een namiddagje langlaufen met je grootmoeder ook mag klinken, er zijn echt nog betere manieren om je weekend in de Ardennen door te brengen. Let maar op de brede grijns op de gezichten van Thierry Neuville, Freddy Loix en Mikko Hirvonen, wanneer ze vrijdag aan de start van een besneeuwde Legend Boucles de Bastogne verschijnen…

En of ze de weergoden dankbaar zijn. De Legend Boucles de Bastogne, sinds 2006 dé Belgische winterrally bij uitstek, ligt dit jaar bedolven onder een prachtig sneeuwtapijt, tot groot jolijt van de ruim 340 nationale en internationale toppers die vrijdagavond aan de start zullen verschijnen op de Place McAuliffe in Bastogne. Naar jaarlijkse traditie voorzien de organisatoren van de Royal Automobile Club van Spa er vanaf 18u een handtekeningsessie met de aanwezige rijders, terwijl het kleine stadscentrum haast volledig ingepalmd wordt door honderden klassieke rallymonsters. Een unieke ervaring…

De wedstrijd

’s Anderendaags is het dan tijd voor bittere ernst, wanneer de deelnemers in de categorieën ‘Legend’, ‘Classic’ en ‘Challenger’ mogen strijden op een parcours om duimen en vingers bij af te likken. Het programma op zaterdag wijzigt licht op vraag van de deelnemers, zo komt er een derde RT op Luiks grondgebied om de verbindingsritten in te korten. Op zondag wordt opnieuw volledig op onverhard gereden, met een beklijvend tracé door de Luxemburgse bossen. Bovendien pakt de organisatie uit met een RT over een afstand van… 42 kilometer!

De favorieten

Net als de voorbije edities staat er ook dit jaar heel wat schoon volk aan de start, met ‘local hero’ Thierry Neuville als voornaamste publiekstrekker. De Hyundai-rijder neemt deel met zijn vaste metgezel Nicolas Gilsoul in een Opel Corsa A in de nieuwe Klasse ‘Super Legend’, met een coëfficiënt van 1,4.

Ook de Fin Mikko Hirvonen en de onvermijdelijke Freddy Loix hebben hun deelname inmiddels bevestigd, zij verschijnen aan de start met een Ford Escort MkII en een Toyota Celica GT-Four ST165. Komen Neuville en Loix vooral om zichzelf en het publiek te vermaken, dan zullen competitiebeesten als Cherain, Fernémont, Munster, ‘Vande’, Caprasse en Bouvy er wellicht alles aan doen om de vliegende Fin, die de weergoden duidelijk op z’n hand heeft, van een eindzege te houden in de ‘Legend’-categorie. Alle informatie over de Legend Boucles de Bastogne vind je op de website van RAC Spa, op diezelfde webstek kan je de wedstrijd overigens ook rechtstreeks volgen via de livestream.

Foto’s: RAC Spa