Live in Genève: de super-roadster van Lamborghini

268

Het is één van de eerste verrassingen van dit Salon van Genève, deze Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

De meest extreme Aventador uit de geschiedenis verliest nu helemaal het hoofd … letterlijk dan. De impressionante en misschien zelfs beter geslaagde dakloze variant van de Aventador SVJ krijgt een actief ALA aerodynamisch systeem dat de bochtenbehendigheid van de Roadster moet verhogen.

Zij dak, gemaakt van carbon, weegt slechts zes kilo. Al compenseert dat allesbehalve het gewicht van de versterkingen aan de wagen, die nu 1525 kilo op de weegschaal zet. Als ware Roadster rekent de Aventador niet op een elektrisch mechanisme om het dak te openen. Wil je genieten van de blauwe lucht, dan zal je letterlijk de handen uit de mouwen moeten steken om het carbon dak te demonteren en in de koffer vooraan te installeren. Best wel tijdrovend, zeker wanneer je het dak moet installeren wanneer er een plots onweer losbarst.

Het nieuws dat Volvo zijn wagens tot 180 km/u begrenst, heeft bij Lambo gelukkig nog niemand op ideeën gebracht. De SVJ Roadster stoomt nog altijd vlotjes door naar 350 km/u dankzij zijn atmosferische V12 van 770 pk.