Live in Genève: Nieuwigheden voor de GLE en GLC bij Mercedes-Benz

377

Mercedes-Benz maakt deel uit van het groepje merken dat zo een uitgebreid gamma heeft dat er op elk Salon wel een reeks nieuwigheden op te merken valt.

GLE 53 AMG

Mercedes profiteert van het Salon van Genève om de GLE 53 AMG te lanceren, gewapend met een 3.0 zescilinder van 435 pk en 520 Nm aan koppel. Standaard krijgt die de automatische versnellingsbak met negen verhoudingen en vierwielaandrijving met 7 verschillende rijmodi.

De GLE 53 acceleert van 0 naar 100 km/u in slechts 5,3 seconden en haalt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.

GLC

De in 2015 gelanceerde GLC krijgt een facelift. Er zijn heel wat esthetische veranderingen (al kunnen we ze niet allemaal spotten omdat het exemplaar in Genève een AMG Line is): nieuwe lampen, meer chroom, nieuwe lichtsignatuur achteraan, … waardoor deze GLC visueel dichter bij de GLE komt.

Binnenin zijn de wijzigingen gelijk aan die van de C-Klasse in 2018.

Maar het is toch vooral onder de motorkap dat de aanpassingen het duidelijkst zijn. Aan benzinezijde is de viercilinder in lijn opgedeeld in twee vermogenstrappen (197 en 258 pk). Aan dieselzijde zijn er drie versies: 163, 194 en 245 pk. Standaard krijgt elke GLC 4MATIC vierwielaandrijving.

Exit V12 biturbo !

Nu de SLC fin de carrière is, komt de V12 biturbo van 6 liter ook aan zijn levenseinde. Het laatste model dat met de motor werd uitgerust, was de S65 AMG. Einde verhaal dus … of toch niet. Het zou kunnen dat Maybach deze motor zal hergebruiken op de S650.