Live in Genève: Piëch Mark Zero

519

Moderne technologie, verpakt in tijdloos design: het recept waarmee Piëch Automotive de autowereld wil veroveren, is vrij eenvoudig. Of de mayonaise ook pakt… zal grotendeels van deze Mark Zero afhangen.

Piëch Automotive, het geesteskind van Anton Piëch, heeft zijn eerste boreling voorgesteld. De Mark Zero is een sportieve tweezitter met klassieke lijnen (waarvan er minstens een aantal in de richting van de Aston Martin Vantage lijken te wijzen), al verbergen ze in dit geval wel een bijzonder moderne architectuur: een volledig elektrische aandrijflijn. De Mark Zero rekent op een samenspel van drie elektromotoren (één voor- en twee achteraan), elk zo’n 204 pk sterk, om in 3,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten. Naar de grootte van de accu’s is het voorlopig nog gissen, maar het rijbereik zou alleszins uitkomen op een slordige 500 kilometer. Opvallend: de batterijen zijn luchtgekoeld, en zouden dankzij die nieuwe koeltechniek over een ongeziene laadsnelheid beschikken. De constructeur belooft een oplaadtijd van 0 tot 80 procent in 5… minuten.

SUV op komst

Hoewel geld allicht geen probleem is wanneer je tot de Piëch-dynastie behoort, wacht de Mark Zero nu de zware taak om het piepjonge automerk van de nodige financiële ademruimte te voorzien. Slaat de Mark Zero aan, dan willen Anton Piëch & co zich wagen aan een volumemodel in de vorm van een sportieve – ra ra ra – SUV, gebaseerd op het modulaire platform van deze Mark Zero.