Waren de eerste Lynk & Co’s vooral eerder saaie wagens (wat wil je met modelnamen als 01, 02 en 03), dan trekt de volgende gezant uit China alle registers open! Dit is de 03 Cyan Racing Concept, de straatlegale versie van de raceversie van de 03 in voorlopige conceptversie – volgt u nog? – die het de M3’s van deze wereld moeilijk moet gaan maken.

Voor het project klopten de heren van Lynk & Co aan bij Cyan Racing, het voormalige Polestar Racing dat de circuitversie van de 03 zal inzetten in het TCR-kampioenschap. Heren die het klappen van de zweep kennen dus. En dat is te zien aan de cijfertjes van de 03 Cyan Racing Concept: de 2.0 turbomotor levert 528 pk en 504 Nm aan koppel waardoor de sprint naar 100 slechts 4,4 seconden duurt. 5,6 seconden later zit je al aan 200 en de rode streep ligt pas op 310 km/u! Voorts noteren we een sequentiële zesbak, een sportophanging met verstelbare Öhlins-dempers en velgen van maatje 20.

De bedoeling van Lynk & Co is om de concept om te zetten in een productieversie, een claim die ze kracht bijzetten met onderstaand filmpje.