Tests

Test Jeep Renegade: Stadsrebel met terreinervaring

De letterlijke vertaling van Renegade is “afvallige”, maar met een beetje goede wil kan je er ook rebel of outlaw van maken. Dat klinkt alweer een stuk stoerder. En stoer is hij wel, die Jeep Renegade, ook in zijn nieuwe jasje.
Fiat 500X

Test Fiat 500X: verleden, heden en toekomst

De Fiat 500 mocht dan wel een succesvolle reïncarnatie zijn van het model uit de jaren ’50, vandaag zoeken heel wat mensen het liever wat hoger van de grond. Voor die bestuurders bouwde Fiat de 500X, een crossover-afgeleide van zijn retrokarretje, dat net zijn eerste facelift kreeg. Wij mochten hem aan de tand voelen in een trip door verleden, heden en toekomst.

Test Hyundai i20 1.0 T-GDi 7-DCT: de stad ontgroeid

Na de onaantastbare Tucson is de compacte i20 het meest verkochte model binnen de Belgische Hyundai-rangen. Een deugddoende facelift moet de Koreaanse Poulidor helpen om de sterk oprukkende Kona achter zich te houden, maar vooral om klanten af te snoepen van zijn rechtstreekse rivalen. Want Hyundai heeft honger.

Test Opel Corsa GSi : Sportieve verrassing

Volstaan 150 paarden om van de Corsa GSi een beklijvend bommetje te maken? AutoBuzz deed de test.
Jaguar E-Pace

Test Jaguar E-Pace: kat op hoge poten

De SUV, vooral in zijn compacte soort, is de kip met de gouden eieren in de automobielwereld. Zelfs Jaguar, dat kan rekenen op een rijke geschiedenis gevuld met luxueuze breaks en berlines, ging nog niet zo lang geleden overstag. Kan de late instapper meteen mee met het SUV-peloton?
Isuzu D-Max

Test Isuzu D-Max: no-nonsense

Met onder meer Volkswagen, Nissan, Ford en Mercedes hebben heel wat autoconstructeurs een pick-up in hun rangen. Het Japanse Isuzu daarentegen werpt zich op als een rasechte constructeur van enkel pick-ups en lichte bedrijfsvoertuigen. Weten zij zich met die enkelvoudige focus te onderscheiden van de rest van het pick-upsegment? AutoBuzz deed de test!
Kia Optima SW PHEV

Test Kia Optima SW PHEV: werkpaard met muizendorst

Kia werkt fors aan een elektrificering. De Zuid-Koreanen hebben voor haast elk type bestuurder een (licht) geëlektrificeerd model in huis. Voor iemand die een typische bedrijfswagen in breakformaat prefereert, is dat de Optima SW. Of zijn batterij een troef dan wel een last is? AutoBuzz deed de test!

Test Toyota Yaris GRMN: Grrrmnnnnn, Grrrrmnnnn

Neen, het is geen achtjarige Japanner die de modelnamen bedenkt bij Toyota (althans, daar gaan we van uit). Laat ons zeggen dat de verantwoordelijken voor deze super-GTi annex pretraket gewoon lak hebben aan gratuite marketing…

Test Mazda6: Gezonde geest

Mazda trakteert – voor zover dat al nodig was – zijn grote familievriend, de 6, op een tussentijdse facelift. Gezien de beperkte esthetische wijzigingen hoeven eigenaars van een huidige Mazda6 zich niet meteen bekocht te voelen, al gaan de onderhuidse evoluties veel verder dan je op het eerste gezicht zou denken.
Citroën berlingo

Test Citroën Berlingo: Bye bye bakfiets

“We didn’t invent the family, but the car that goes with it.” Met die zinsnede (en een onvermijdelijke Franse tongval) introduceert Citroën zijn derde Berlingo-generatie, één die zijn duistere bestelwagenverleden inruilt voor een guitigere en vooral familievriendelijkere toekomst. AutoBuzz deed de test.